Η κυβέρνηση των ΗΠΑ καταδίκασε την «εξοργιστική» επίθεση αυτοκτονίας στο Μογκαντίσου η οποία προκάλεσε τον θάνατο επτά ανθρώπων ανάμεσά τους στον επικεφαλής της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της Σομαλίας καθώς και στον πρόεδρο της εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής της αφρικανικής χώρας. «Η επίθεση της αλ Σεμπάμπ στο Εθνικό Θέατρο, που μόλις άνοιξε ξανά, είναι άλλη μια ένδειξη ότι εμποδίζει τον δρόμο της Σομαλίας προς την ειρήνη και τη σταθερότητα κι επιδεικνύει γιατί την απορρίπτει ο λαός της Σομαλίας», ανέφερε σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου ο Τζέι Κάρνεϊ.

Στην ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας εκφράζονται ακόμα συλλυπητήρια στο σομαλικό λαό και τονίζεται ότι οι ΗΠΑ δεσμεύονται να συμβάλλουν στην καταπολέμηση της αλ Σεμπάμπ.

Η οργάνωση Σεμπάμπ, η οποία ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που διέπραξε μια γυναίκα καμικάζι, ανέφερε ότι είχε στόχο να δολοφονήσει κυβερνητικούς υπουργούς. Ανάμεσα στους παριστάμενους σε μια εκδήλωση για την πρώτη επέτειο από το άνοιγμα του νέου δορυφορικού τηλεοπτικού καναλιού της χώρας ήταν ο πρωθυπουργός και κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης.