Συνεχίζονται οι σφοδρές συγκρούσεις των κυβερνητικών δυνάμεων με αντάρτες στην πόλη Ντούμα, εναντίον της οποίας εξαπέλυσαν επίθεση, ενώ σκότωσαν δυο άνδρες στη Δαμασκό. Περίπου 170 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τη Δευτέρα, ημέρα κατά την οποία η Δαμασκός υποσχέθηκε να εφαρμόσει «αμέσως» το σχέδιο του διεθνούς απεσταλμένου Κόφι Ανάν που αποσκοπεί στον τερματισμό της βίας και το οποίο προβλέπει κυρίως την απομάκρυνση των αρμάτων μάχης από τις πόλεις.

«Νωρίς το πρωί, άρματα μάχης και τεθωρακισμένα των κυβερνητικών δυνάμεων εξαπέλυσαν επίθεση στη Ντούμα», ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σύμφωνα με το οποίο έγινε χρήση πυρών βαρέος πυροβολικού από το στρατό, ο οποίος έστειλε ενισχύσεις στην πόλη.

Σφοδρές συγκρούσεις ξέσπασαν σε πολλές συνοικίες και στήλες καπνού ήταν ορατές κοντά σε τζαμί της πόλης αυτής των 100.000 κατοίκων, η οποία βρίσκεται μερικές δεκάδες χιλιόμετρα από τη Δαμασκό.

Στην ίδια την πρωτεύουσα, δυο νεαροί άνδρες σκοτώθηκαν τα ξημερώματα στη συνοικία Καφάρ Σουσέ από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας εναντίον του αυτοκινήτου τους.
TAGS