Και τυπικά παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς, με την πρόεδρο της σερβικής Βουλής, Σλάβιτσα Τζούκιτς - Ντεγιάνοβιτς να προκηρύσσει σήμερα εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου για τις 6 Μαϊου. Η κ. Τζούκιτς - Ντεγιάνοβιτς παρέλαβε την επιστολή παραίτησης του κ. Τάντιτς, ανέφερε το γραφείο Τύπου του Σερβικού Κοινοβουλίου.

Ο Μπόρις Τάντιτς στην επιστολή του ενημερώνει την Πρόεδρο της Βουλής ότι αποφάσισε να διακόψει τη θητεία του κάνοντας χρήση του δικαιώματος που του παρέχει το Σύνταγμα. Η κ. Ντεγιάνοβιτς προκήρυξε προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν την 6η Μαϊου ταυτόχρονα με τις βουλευτικές.

Νωρίτερα ο Μπόρις Τάντιτς μιλώντας σε δημοσιογράφους, που τον ακολουθούσαν κατά την επίσκεψη του στη χαλυβουργία στο Σμεντέρεβο, ανέφερε ότι είχε ενδοιασμούς για το αν θα πρέπει να παραιτηθεί φοβούμενος για τις συνέπειες που θα είχε στο Κόσοβο το κενό εξουσίας.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως το γεγονός ότι στη Σερβία δεν διαλύεται η Βουλή και η κυβέρνηση κατά την προκήρυξη εκλογών, αλλά λειτουργούν μέχρι να συσταθεί η νέα Βουλή και να ορκιστεί νέα κυβέρνηση.