Φόβους για την παρουσία ενός μοναχικού serial killer στα νότια προάστια του Παρισιού, εξέφρασαν οι γαλλικές αρχές μετά το φόνο χθες μιας 47χρονης στο Γκρινί, ο οποίος μπορεί να έχει σχέση με τρία ακόμη εγκλήματα του ίδιου είδους που έχουν διαπραχθεί από το Νοέμβριο. Η γυναίκα αυτή, μια μητέρα αλγερινής καταγωγής, έχασε τη ζωή της όταν πυροβολήθηκε ενώ βρισκόταν μέσα στην είσοδο της πολυκατοικίας της, στη συνοικία Γκραντ Μπορν, μια φτωχή και ευάλωτη περιοχή στα προάστια του Παρισιού, σύμφωνα με την αστυνομία, με τον δράστη να διαφεύγει με δίκυκλο.

Σε ερώτηση του ραδιοφωνικού σταθμού Europe 1 για το αν ο δράστης θα μπορούσε να είναι ένας κατά συρροή δολοφόνος και μοναχικός, ο υπουργός Εσωτερικών Κλοντ Γκεάν είπε: «Μπορούμε να το φοβόμαστε αλλά όπως σε κάθε εγκληματική υπόθεση, εφαρμόζουμε όλα τα μέσα για να βρούμε τους δράστες».

Οι ερευνητές αναρωτιούνται για πιθανή σχέση ανάμεσα στην ανθρωποκτονία αυτή και σε τρείς ακόμη που έχουν διαπραχθεί από το Νοέμβριο στην ίδια περιφέρεια, με όπλο του ίδιου διαμετρήματος, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην έρευνα.

Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, το ίδιο όπλο φέρεται να χρησιμοποιήθηκε για τους τρεις πρώτους φόνους που διαπράχθηκαν στις 27 Νοεμβρίου, 22 Φεβρουαρίου και 17 Μαρτίου. Όσον αφορά το τελευταίο έγκλημα, ένας άνδρας 81 ετών πυροβολήθηκε θανάσιμα στο κεφάλι ενώ βρισκόταν μέσα στην είσοδο της πολυκατοικίας του.