Ο Ουμπέρτο Μπόσι παραιτείται από γραμματέας της Λέγκας, μετά από 23 χρόνια παραμονής στο προσκήνιο της πολιτικής. Βάζει τελεία στην πολιτική του καριέρα εξαιτίας του σκανδάλου υπεξαιρέσεων των κρατικών χρηματοδοτήσεων.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς του Μιλάνου, της Νάπολης και του Ρέτζιο Καλάμπρια, η οικογένεια του Μπόσι έλαβε από τον ταμία του κόμματος εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για προσωπική χρήση, ενώ τα χρήματα θα έπρεπε να καλύψουν τα εκλογικά έξοδα.

Ιδιωτικά σχολεία, πανεπιστήμια, ταξίδια, πολυτελή αυτοκίνητα των παιδιών του Μπόσι, φέρονται να πληρώθηκαν με λεφτά των φορολογουμένων. «Χρηματοδοτήθηκε, επίσης, με εξακόσιες χιλιάδες ευρώ, το ιδιωτικό σχολείο της συζύγου του Ουμπέρτο Μπόσι», λένε οι εισαγγελείς.

«Για το καλό του κόμματος»

«Παραιτούμαι για το καλό της Λέγκα και των μελών της. Στην χθεσινή συνεδρίαση έκλαψα», δήλωσε ο πρώην γραμματέας.

Το κόμμα, που πριν είκοσι χρόνια κατήγγειλε την διαφθορά της πολιτικής με κύριο σύνθημα «Ρώμη, μεγάλη κλέφτρα», χάνει έτσι οριστικά την αθωότητά του.

«Επείγει νέος νόμος για την διαφανή διαχείριση των κομμάτων», λεει το κεντροαριστερό «Δημοκρατικό Κόμμα». Και η εμπιστοσύνη των Iταλών στους πολιτικούς προσεγγίζει πλέον το μηδέν.

Πιθανός διάδοχος του Μπόσι, το φθινόπωρο, θα είναι ο πρώην υπουργός Eσωτερικών, Ρομπέρτο Μαρόνι.

Πηγή: skai.gr