Πολυέξοδες αποδεικνύονται οι μετακινήσεις του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, Λίον Πανέτα, από και προς το σπίτι του στην Καλιφόρνια. Τα ταξίδια αυτά κοστίζουν στην κυβέρνηση περίπου 860.000 δολάρια, επειδή ο Λ. Πανέτα υποχρεούται να μετακινείται με στρατιωτικά αεροσκάφη, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ αποφάσισε κατόπιν τούτου να επιστρέψει περίπου 17.000 δολάρια στο υπουργείο Οικονομικών για τα συχνά αεροπορικά ταξίδια στην Καλιφόρνια.

Η πτήση του αεροσκάφους με το οποίο συνήθως ταξιδεύει ο Λ. Πανέτα κοστίζει περίπου 3.200 δολάρια την ώρα ή σχεδόν 32.000 δολάρια (για δεκάωρη πτήση μετ' επιστροφής), αναφέρεται στην ανακοίνωση του Πενταγώνου.

Το κόστος των ταξιδιών του αποτελεί ευαίσθητο θέμα, καθώς ο υπουργός είναι υπεύθυνος για τις περικοπές ύψους 487 δισ. δολαρίων στον προϋπολογισμό των αμυντικών δαπανών για την επόμενη δεκαετία.

Παρότι τα έξοδα μετακίνησης του Λ.Πανέτα αποτελούν ένα μικρό τμήμα του προϋπολογισμού του μισού τρισ. δολαρίων του υπουργείου Άμυνας, η συγκυρία είναι ατυχής, καθώς ορισμένες υπηρεσίες του Πενταγώνου υφίστανται περικοπές και κάποιοι απόστρατοι βετεράνοι καλούνται να συνεισφέρουν περισσότερο στις δαπάνες της υγειονομικής τους περίθαλψης.

Πηγή: tovima.gr