Ο Μπαράκ Ομπάμα φέρεται να απέστειλε μήνυμα στον ανώτατο πνευματικό ηγέτη του Ιράν Αλί Χαμενεΐ, στο οποίο αναφέρει ότι, με αντάλλαγμα ορισμένες διαβεβαιώσεις, η Ουάσινγκτον θα αποδεχόταν να συνεχίσει η Τεχεράνη το  πυρηνικό της  πρόγραμμα ,υπό τον όρο ότι θα χρησιμοποιηθεί για ειρηνικούς σκοπούς, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εφημερίδα  Washington Post σε δημοσίευμα της.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, το μήνυμα του Ομπάμα διαβιβάστηκε στα τέλη Μαρτίου στον Τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν σε συνάντησή τους στην Σεούλ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος επισήμανε στον Ερντογάν πως οι Ιρανοί πρέπει να αντιληφτούν ότι ο χρόνος για ειρηνική διευθέτηση τελειώνει και ότι το παράθυρο της ευκαιρίας κλείνει.

Στο μήνυμά του ο Ομπάμα, τονίζει η εφημερίδα, «δεν διευκρινίζει αν το Ιράν μπορεί να εμπλουτίζει ουράνιο στο έδαφός του, στο πλαίσιο ενός μη στρατιωτικού πυρηνικού προγράμματος, στο οποίο οι ΗΠΑ θα δώσουν την έγκρισή τους».
Ο Τούρκος πρωθυπουργός παρέδωσε το μήνυμα στον Ιρανό ανώτατο πνευματικό ηγέτη λίγες ημέρες αργότερα, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στην Τεχεράνη.