Αναβολή για την 11η Μαΐου πήρε η δίκη των πρωταιτίων του πραξικοπήματος του 1980 στην Τουρκία, καθώς το δικαστήριο αποφάσισε να περιμένει την υποβολή της ιατρικής έκθεσης για την υγεία των δύο κατηγορουμένων, οι οποίοι δεν παρίστανται στη διαδικασία.
Το αίτημα της πολιτικής αγωγής να συλληφθούν και να οδηγηθούν στο δικαστήριο οι κατηγορούμενοι, απορρίφθηκε, καθώς οι δικαστές έκριναν ότι η προχωρημένη ηλικία τους και η γενικότερη υγεία τους δεν επιτρέπει την αυτοπρόσωπη παρουσία τους στη δίκη. Αποφάσισαν ωστόσο να περιμένουν την έκθεση του Ιατροδικαστικού Ινστιτούτου για την κατάσταση των δύο κατηγορουμένων οι οποίοι θα μπορούσαν να καταθέσουν μέσω βίντεο από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται, όπως μετέδωσαν τουρκικά τηλεοπτικά κανάλια.

Ο πρώην στρατηγός Κενάν Εβρέν, 94 ετών, και ο απόστρατος πτέραρχος Ταχσίν Σαχίνκαγια, 86 ετών, τότε διοικητής της τουρκικής αεροπορίας, δεν ήταν παρόντες ούτε στην έναρξη της δίκης τους, την Τετάρτη, λόγω ασθενείας. Εάν κριθούν ένοχοι, μπορεί να καταδικαστούν σε ισόβια κάθειρξη.
 
Πηγή: naftemporiki.gr