Το Πάσχα των Καθολικών γιορτάζεται μία εβδομάδα πριν το δικό μας Πάσχα. Σήμερα λοιπόν, Κυριακή οι Καθολικοί και Προτεστάντες γιορτάζουν το Πάσχα. Πλήθος πιστών συγκεντρώθηκε το μεσημέρι στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, απ’ όπου ο πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ’ είπε το «Χριστός Ανέστη» σε 60 γλώσσες, μεταξύ των οποίων και στα ελληνικά.

Φορώντας χρυσά άμφια, ο Ποντίφικας, εμφανίστηκε μεγαλοπρεπώς και ενώ ακούγονταν ύμνοι, ευχήθηκε για ειρήνη και ευημερία.

Χθες βράδυ, Μεγάλο Σάββατο -των καθολικών- ο Πάπας, κατά τη λειτουργία, βάπτισε πέντε νεοφώτιστους χριστιανούς.
Στο μεταξύ εκατοντάδες χιλιάδες χριστιανών προσκυνητών συρρέουν, σήμερα, στην Ιερουσαλήμ εορτάζοντες και πανηγυρίζοντες για την Ανάσταση του Χριστού.

Στον «Εν Κήπω Τάφω», όχι σε πολύ μεγάλη απόσταση από τον μητροπολιτικό ναό των Καθολικών, γιόρτασαν το Πάσχα σήμερα και προτεστάντες απ’ όλον τον πλανήτη.


Και οι εορτασμοί για το Πάσχα δεν έχουν τέλος.
Σήμερα πλήθος Ορθοδόξων Εβραίων επισκέφθηκε τη δυτική Ιερουσαλήμ και προσκύνησε στο Τείχος των Δακρύων, παρακαλώντας για την άνωθεν Ευλογία.

«Είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για μας. Είναι η αναμονή της μεγάλης γιορτής της Ανάστασης» δήλωσε ο ιερέας Ιμπραήμ Σομάλι, Παλαιστίνιος χριστιανός ιερέας. 

Το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ' απέστειλε μήνυμα κουράγιου σε όσους πλήττονται από την οικονομική κρίση.

Με πληροφορίες από Πρώτο Θέμα