Ο αρχηγός της αστυνομίας της Νοτίου Κορέας υπέβαλε την παραίτησή του, εξαιτίας της κατακραυγής που ξέσπασε στη χώρα, μετά τον βιασμό και τη δολοφονία μιας γυναίκας που κάλεσε την αστυνομία, ζητώντας για βοήθεια.

Ο Τσο Χιγιούν-Ο δήλωσε ότι παραιτείται και αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για την «ασυγχώρητη απροσεξία» των αστυνομικών του.

Η γυναίκα κάλεσε την άμεσο δράση και επί επτά λεπτά περιέγραφε το που κρατείτο όμηρη.

Παρ' όλα αυτά, η αστυνομία βρήκε το διαμελισμένο της πτώμα 13 ολόκληρες ώρες μετά το τηλεφώνημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών μέσων ενημέρωσης, η γυναίκα περιέγραψε λεπτομερώς στοιχεία για το πού βρισκόταν, όπως ένα δημοτικό σχολείο και μια παιδική χαρά, κοντά στο διαμέρισμα που την είχε πάει ο απαγωγέας της.

«Εκφράζω την βαθιά μου θλίψη για την αστυνομική αμέλεια και για την προσπάθεια να καλυφθεί το περιστατικό με ψέματα» δήλωσε ο Τσο Χιγιούν-Ο, επιθεωρητής της Εθνικής Αστυνομικής Διεύθυνσης της Νοτίου Κορέας.

Η λάθος συνεννόηση ανάμεσα στους ανθρώπους που εργάζονταν στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης και στους αστυνομικούς, οδήγησε τους δεύτερους να ψάξουν σε λάθος περιοχή.

Όταν, μάλιστα, εκφράστηκαν οι πρώτες επικρίσεις, η αστυνομία «φούσκωσε» τον αριθμό των αστυνομικών που είπε ότι εστάλησαν να ψάξουν τη γυναίκα.

Πηγή: In.gr