Λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές της 22ας Απριλίου άρχισε και επίσημα η προεκλογική περίοδος με τα ραδιοτηλεοπτικά μηνύματα και αφίσες για τους δέκα υποψήφιους. Οι κανόνες της Ραδιοτηλεοπτικής Αρχής επιτάσσουν ένα ακριβοδίκαιο αλλά πολύ σφιχτό μοίρασμα του χρόνου για τους υποψήφιους.

Έως τις 21 Απριλίου, την παραμονή των εκλογών, έχουν στη διάθεσή τους 43 λεπτά τηλεοπτικού χρόνου. Μπορούν να μεταδώσουν 10 σποτ των 90 δευτερολέπτων και οκτώ των 3,5 λεπτών.

Φυσικά πρέπει οι ώρες να είναι λογικές για όλους γιατί ένα λεπτό στη ζώνη υψηλής τηλεθέασης στις οκτώ το βράδυ δεν συγκρίνεται με ένα λεπτό τα ξημερώματα.

Στα μηνύματα δεν επιτρέπεται η ευθεία επίθεση κατά των αντιπάλων.

Άλλοι εξίσου αυστηροί κανόνες υπάρχουν για τις αφίσες σε ανοιχτούς χώρους. Πρέπει να είναι ομοιόμορφες σε όλη την επικράτεια και τοποθετούνται στους ειδικούς χώρους με τυχαία σειρά.

Δεν επιτρέπεται ακόμη να έχουν συνδυασμένα τα χρώματα της γαλλικής σημαίας (μπλε, άσπρο, κόκκινο), εκτός αν αυτά υπάρχουν στο έμβλημα του κόμματος.

Κανόνες υπάρχουν τέλος και για τα φυλλάδια: το χαρτί τους πρέπει να είναι 60-80 γραμμάρια το τετραγωνικό, κάτι που αποκλείει τα βαριά ιλουστρασιόν χαρτιά, τα οποία είναι άλλωστε και περισσότερο ακριβά.

Πηγή: in.gr