«Ρεσάλτο» στην τρίτη θέση των δημοσκοπήσεων έκανε το γερμανικό Κόμμα των Πειρατών, αφού πέρασε τους οικολόγους Πράσινους σε νέα δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το ινστιτούτο Forsa για το περιοδικό Stern. To νέο πολιτικό κίνημα που διεξάγει εκστρατεία για την ανεμπόδιστη πρόσβαση στο Ίντερνετ έγινε για πρώτη φορά το τρίτο δημοφιλέστερο κόμμα στη χώρα, με τους κεντροδεξιούς Χριστιανοδημοκράτες της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, να συγκεντρώνουν υποστήριξη 36%, και τους κεντροαριστερούς Σοσιαλδημοκράτες να ακολουθούν με 24%.

Η υποστήριξη του Κόμματος των Πειρατών αυξήθηκε στο 13%, σημειώνοντας άνοδο κατά μια μονάδα σε σχέση με πριν μια εβδομάδα, ξεπερνώντας τους Πράσινους, η υποστήριξη των οποίων υποχώρησε κατά 2 μονάδες στο 11%.

Οι Πειρατές αναμένεται ότι θα κερδίσουν έδρες στα κοινοβούλια κρατιδίων σε δύο περιφερειακές εκλογές αυτό το μήνα, γεγονός που προοιωνίζεται την είσοδό τους στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο της Γερμανίας για πρώτη φορά στις γενικές εκλογές που θα διεξαχθούν το φθινόπωρο του επόμενου έτους.

Η δημοσκόπηση έδειξε μια ανάκαμψη των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP), του κόμματος που αυτή τη στιγμή εξασφαλίζει περισσότερο από το ένα τέταρτο της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας του κυβερνητικού συνασπισμού της Μέρκελ σημειώνοντας άνοδο δύο μονάδων και φθάνονατς στο 5%.