Μειώνεται το προβάδισμα του Νικολά Σαρκοζί, έναντι του σοσιαλιστή αντιπάλου του Φρανσουά Ολάντ  στον πρώτο σύμφωνα με τρεις νέες δημοσκοπήσεις, λίγες μόνο ημέρες πριν την πρώτη τους εκλογική αναμέτρηση.
Την ίδια στιγμή, στον δεύτερο γύρο ο Ολάντ παραμένει σταθερά πρώτος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos Logica, ο Σαρκοζί στον πρώτο γύρο λαμβάνει το 29% των ψήφων, ενώ ο Ολάντ το 28,5%.

Η ίδια δημοσκόπηση δείχνει τον σοσιαλιστή υποψήφιο να διατηρεί προβάδισμα 10 μονάδων στον δεύτερο γύρο, που θα διεξαχθεί στις 6 Μαΐου, με 55% έναντι 45% που λαμβάνει ο Σαρκοζί.

Δημοσκόπηση του Ifop Fiducial εμφανίζει τον Σαρκοζί να προηγείται στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών με 28,5% έναντι 27% ο Ολάντ, ενώ στον δεύτερο γύρο  το προβάδισμα του σοσιαλιστή υποψηφίου μειώθηκε στις έξι μονάδες διαφορά από τον Σαρκοζί (53%), από οκτώ μονάδες που ήταν τον προηγούμενο μήνα.

Μια τρίτη δημοσκόπηση του Harris Interactive εμφανίζει τον Σαρκοζί να προηγείται με μία στον πρώτο γύρο με 28%,  ενώ στον ο γάλλος πρόεδρος παραμένει δεύτερος με 47% έναντι 53% ο Ολάντ.