Τον τερματισμό των στρατιωτικών επιχειρήσεων σε όλη την Συρία από τα ξημερώματα της Πέμπτης και συγκεκριμένα από 06:00 τοπική ώρα , ανακοίνωσε στον Κόφι Ανάν το καθεστώς Άσαντ μέσω επιστολής προς τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ.

Στην επιστολή παράλληλα επισημαίνεται ότι η Δαμασκός διατηρεί «το δικαίωμα να δρα με ανάλογο τρόπο σε όλες τις επιθέσεις που εξαπολύουν ένοπλες τρομοκρατικές ομάδες εναντίον αμάχων, των κυβερνητικών δυνάμεων ή της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας».

Τήρηση της εκεχειρίας από τους αντάρτες ζητά η Ρωσία 

Σε παρέμβαση της η Ρωσία (η οποία συστηματικά στηρίζει τη Συρία έναντι των προσπαθειών της Δύσης για μία δυναμικότερη παρέμβαση) επισημαίνει ότι η δέσμευση της συριακής κυβέρνησης να αναστείλει τις επιχειρήσεις του στρατού σημαίνει ότι η αντιπολίτευση πρέπει επίσης να τηρήσει την εκεχειρία.

Το αίτημα της Συρίας που έθεσε μαζί με την αποδοχή του σχεδίου Ανάν ήταν να συμφωνήσει και η αντιπολίτευση στην ανακωχή.
 

Τουλάχιστον 12 οι νεκροί την Μεγάλη Τετάρτη

Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται οι αιματηρές συγκρούσεις στη χώρα, παρά την δέσμευση από πλευράς του καθεστώτος για κατάπαυση του πυρός τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ακτιβιστές, ο συριακός στρατός μετακίνησε άρματα στο κέντρο της πόλης Χάμα.

Την ίδια στιγμή, οι καθεστωτικές δυνάμεις βομβαρδίζουν την πόλη Ραστάν, σύμφωνα με ακτιβιστές.

Τουλάχιστον 12 πολίτες σκοτώθηκαν από τις συριακές δυνάμεις· από αυτούς έξι στην επαρχία της Χομς, τρεις στην περιοχή της Ντέιρ αλ Ζορ και τρεις άλλοι στην επαρχία Ντεράα.
TAGS