Ο κατά συρροή δολοφόνος Τσαρλς Μάνσον, ένας από τους πιο περιβόητους κατάδικους της Αμερικής, είδε την αίτησή του για αποφυλάκιση με αναστολή να απορρίπτεται, κατά τη 12η και πιθανόν τελευταία απόπειρά του να βγει από τη φυλακή της Καλιφόρνιας στην οποία κρατείται, έγινε γνωστό από σωφρονιστικους αξιωματούχους της Πολιτείας. Ο 77χρονος Μάνσον, ο οποίος τα τελευταία χρόνια αρνείται να παρευρεθεί στις ακροάσεις της επιτροπής αναστολών, δεν ήταν παρών χθες κατά την εξέταση της υπόθεσής του από την εν λόγω επιτροπή στην Πολιτειακή Φυλακή Κόρκοραν, όπου εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης.  

Η επιτροπή ανακοίνωσε πως ο Μάνσον θα μπορεί να υποβάλει ξανά αίτηση για αποφυλάκιση με αναστολή σε 15 χρόνια, όταν θα είναι 92 ετών.   

Οι αρχές του έχουν αρνηθεί την αποφυλάκιση με αναστολή 11 φορές ως τώρα. Η τελευταία ήταν το 2007, όταν η επιτροπή αναστολών αποφάνθηκε πως «συνεχίζει να αποτελεί κίνδυνο για τους άλλους και εξακολουθεί να μπορεί να βλάψει οποιονδήποτε έρθει σε επαφή μαζί του».   

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες από τη συνεδρίαση της επιτροπής, ο επίτροπος Τζον Πεκ δήλωσε πως ο Μάνσον έχει κάνει 108 σοβαρές πειθαρχικές παραβάσεις στη φυλακή από το 1971 και δεν έχει δείξει σημάδια μεταμέλειας για τους φόνους για τους οποίους καταδικάσθηκε. Δεν συμμετέχει σε προγράμματα αυτοβοήθειας ή εκπαίδευσης ούτε έδειξε πως έχει κάποια σχέδια για το τι θα κάνει αν αποφυλακιστεί.