Σύντομο ενημερωτικό σημείωμα στο οποίο καταγράφονται οι τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με τα πακέτα-βόμβες που εστάλησαν μεσω εταρειών ταχυμεταφορών, εξέδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Στο σημείωμα επισημαίνεται ότι “στη διάρκεια των τελευταίων δυο ημερών ένας αριθμός πακέτων - βομβών εστάλησαν μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών σε ξένες πρεσβείες στην Αθήνα. Μερικές εξεράγησαν και άλλες κατεστράφησαν από την αστυνομία με ελεγχόμενες εκρήξεις”.

Σημειώνεται επίσης ότι η ελληνική αστυνομία έχει συλλάβει δυο υπόπτους και οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ αναφέρεται ότι υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών στην περιοχή του Φαλήρου, η οποία, όμως, είναι αποτέλεσμα ληστείας και δεν σχετίζεται με την υπόθεση των βομβών.

“Οπως πάντα”, συνεχίζει το σημείωμα, “ενθαρρύνουμε τους Αμερικανούς πολίτες να λειτουργούν στις καθημερινές τους δραστηριότητες με γνώμονα την κοινή λογική και εάν ανακαλύψουν ή είναι αποδέκτες ύποπτων πακέτων, να μην επιχειρήσουν να τα ανοίξουν, αλλά να καλέσουν τον αριθμό για τα επείγοντα περιστατικά της αστυνομίας”.