Την πλήρη στήριξη του Παρισιού στα θέματα που αφορούν την κυπριακή προεδρία της ΕΕ, εκφράζει ο γάλλος υπουργός Άμυνας Ζεράρ Λονγκέ σε γραπτό μήνυμα του προς τον κύπριο ομόλογό του Δημήτρη Ηλιάδη.  
Το μήνυμα του γάλλου υπουργού παρέδωσε στον κ. Ηλιάδη ο διευθυντής της Διεύθυνσης Στρατιωτικών Υποθέσεων του γαλλικού υπουργείου Άμυνας Michel Miraillet, με τον οποίο είχε το πρωί συνάντηση στο κυπριακή υπουργείο Άμυνας.  
Σε δηλώσεις μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Ηλιάδης ανέφερε ότι με τον κ. Miraillet συζήτησαν τις σχέσεις των δύο χωρών, οι οποίες είναι, όπως είπε, «εξαίρετες σε όλους τους τομείς».  

Σημείωσε επίσης,
ότι προχώρησαν σε ανασκόπηση της αμυντικής συνεργασίας μεταξύ της Γαλλίας και της Κύπρου, και εξέτασαν τα προγράμματα που αναπτύσσονται και εφαρμόζονται σε αυτόν τον τομέα.  

Ανέφερε ακόμη ότι συζήτησαν για τα θέματα που αφορούν την Κυπριακή Προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σημειώνοντας ότι «έχουμε την πλήρη συμπαράσταση και στήριξη της Γαλλίας, ώστε να μπορέσουμε να ασκήσουμε μια μετριοπαθή αλλά αξιόπιστη Προεδρία για να προωθήσουμε τα μεγάλα θέματα πολιτικής της ΕΕ και στον τομέα μας να υπηρετήσουμε τη μεγάλη υπόθεση της Κοινής Ασφάλειας και Άμυνας των ευρωπαϊκών κρατών και των λαών της Ευρώπης».  

Τέλος, συζητήθηκαν η στάση της Τουρκίας και η κατάσταση στη Συρία.


Πηγή: skai.gr