Δεν αντιβαίνουν στις διατάξεις περί προστασίας των ανθρώπινων δικαιωμάτων οι νομοθεσίες που απαγορεύουν την αιμομιξία, όπως έκρινε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων απορρίπτοντας προσφυγή πολίτη που έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση για αιμομικτική σχέση.  Η υπόθεση που εξετάστηκε αφορούσε Γερμανό που, έχοντας μεγαλώσει σε ανάδοχες οικογένειες, σύναψε σχέση με τη βιολογική αδερφή του και έκανε μαζί της τέσσερα παιδιά. Το 2005 καταδικάστηκε σε 14μηνη φυλάκιση από γερμανικό δικαστήριο για αιμομιξία.  
Μετά από ανεπιτυχή προσφυγή του κατά της καταδικαστικής απόφασης στο Γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο, ο 36χρονος σήμερα Γερμανός στράφηκε στο Στρασβούργο υποστηρίζοντας πως η γερμανική Δικαιοσύνη είχε παραβιάσει το δικαίωμα του σεβασμού στην ιδιωτική και οικογενειακή ζωή όπως καθορίζεται στη Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.  

Στην απόφασή του που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη, το Δικαστήριο έκρινε ότι στην υπόθεση δεν υπήρξε καμία παραβίαση της Σύμβασης Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και ότι καλώς τα γερμανικά δικαστήρια τον καταδίκασαν, δεδομένου ότι εκτός από το αξιόποινο της πράξης της αιμομιξίας δεν ελήφθησαν υπόψη και οι σημαντικοί κίνδυνοι που υπήρχαν για τα παιδιά που θα προέκυπταν από την αιμομικτική αυτή σχέση (τα δύο από αυτά γεννήθηκαν με σοβαρά προβλήματα υγείας).  

Το Δικαστήριο συνυπολόγισε ότι ο προσφεύγων είχε περάσει τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια σε ίδρυμα και ότι την μικρότερη αδελφή του την γνώρισε τον Δεκέμβριο του 2000, όταν επέστρεψε σε ηλικία 24 ετών στην βιολογική του οικογένεια και εκείνη ήταν 16 ετών.

πηγή: in.gr