Εκατόν είκοσι επτά χιλιάδες ευρώ ευρώ φέρεται να κατέβαλε στις καλλονές που εμπλέκονται στο σκάνδαλο γνωστό ως «Ρούμπι Γκέιτ» ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, υπόθεση που ερευνά η εισαγγελία του Μιλάνου.

Πρόκειται, σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere della Sera, «για τέσσερα εμβάσματα που εστάλησαν πριν από λίγους μήνες στην περιφερειακή σύμβουλο Νικόλ Μινέτι και στον πατέρα των δίδυμων αδελφών Ντε Βίβο».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την εισαγγελία του Μιλάνου, η Νικόλ Μινέτι φέρεται να επέλεγε και να προσκαλούσε νεαρές κοπέλες στα διάφορα πάρτι που διοργανώνονταν στη βίλα του Μπερλουσκόνι, ενώ οι δίδυμες αδελφές Ελεονόρα και Ιμα Ντε Βίβο, με καταγωγή από τη Νάπολη, φέρονται να συμμετείχαν σε σειρά «δείπνων και εορτών» στην περίφημη έπαυλη του Αρκόρε.

Οι εισαγγελείς του Μιλάνου Ιλντα Μποκασίνι και Αντόνιο Σαντζερμάνο πληροφόρησαν  τους συνηγόρους υπεράσπισης του Μπερλουσκόνι ότι τα εν λόγω εμβάσματα αποτελούν το αντικείμενο πρόσθετων ερευνών.

Η 28χρονη Νικόλ Μινέτι, η οποία κατηγορείται για συνέργεια σε εκπόρνευση ανηλίκων, φέρεται να έλαβε μέσω τραπέζης 15.000 ευρώ τον περασμένο Οκτώβριο και άλλες 40.000 ευρώ τον Νοέμβριο από λογαριασμό του πρώην ιταλού πρωθυπουργού. Οσο για τον πατέρα των δίδυμων αδελφών Ντε Βίβο, σύμφωνα πάντα με την Corriere della Sera, τον περασμένο Ιούλιο έλαβε έμβασμα ύψους 42.000 ευρώ από τον λογαριασμό του Καβαλιέρε με την αιτιολογία «δώρο». Τον Οκτώβριο ακολούθησαν άλλες 30.000 ευρώ.

Οι δίδυμες, σύμφωνα με κατάθεση του πατέρα τους, τον είχαν πληροφορήσει απλώς ότι «θα έφθανε ένα οικονομικό βοήθημα από τον Μπερλουσκόνι». Βάσει των στοιχείων της έρευνας, ο Μπερλουσκόνι αποκαλούσε τις δίδυμες «το
φυλαχτό του» και τις είχε συναντήσει, μεταξύ άλλων περιστάσεων, όταν είχε επισκεφθεί στη Νάπολη με αφορμή την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που είχε δημιουργηθεί από τους τόνους σκουπιδιών που είχαν συσσωρευτεί στους δρόμους.

Από την πλευρά της, η χορεύτρια Μαρία Μακντούμ κατέθεσε ότι κατά τη διάρκεια των πάρτι που έγιναν γνωστά ως «Μπούνγκα-μπούνγκα», οι αδελφές Ντε Βίβο «παρουσιάζονταν ημίγυμνες και ο πρωθυπουργός τις άγγιζε σε διάφορα μέρη του σώματος».
 

Πηγή: tovima.gr