Αύξησε ο υποψήφιος των Γάλλων Σοσιαλιστών Φρανσουά Ολάντ το προβάδισμά του έναντι του Νικολά Σαρκοζί στην κούρσα για την προεδρία, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα, δέκα ημέρες πριν από τις προεδικές εκλογές.

Από την αρχή της προεκλογικής εκστρατείας ο Ολάντ ήταν το φαβορί για να κερδίσει την εκλογή. Τις τελευταίες εβδομάδες όμως ο Σαρκοζί τον είχε ξεπεράσει στις δημοσκοπήσεις σε ό,τι αφορά τις προθέσεις των ψηφοφόρων στον πρώτο γύρο των εκλογών, στις 22 Απριλίου. Αν και αυτές οι δημοσκοπήσεις εξακολουθούσαν να δείχνουν τον Ολάντ να νικά τον Σαρκοζί στον δεύτερο γύρο στις 6 Μαΐου, το προβάδισμα του Σαρκοζί στον πρώτο γύρο είχε θεωρηθεί ότι του έδινε μια δυναμική.

Η σημερινή δημοσκόπηση από την εταιρεία LH2, που δημοσιεύτηκε από το Yahoo.fr, δείχνει ότι ο Ολάντ «εξανέμισε» αυτά τα κέρδη, συγκεντρώνοντας 29,5% της πρόθεσης ψήφου στον πρώτο γύρο (+1%), έναντι ενός 27% του Σαρκοζί (-0,5%).

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η ακροδεξιά ηγέτης του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν με 14%, μπροστά από τον ηγέτη του Αριστερού Μετώπου Ζαν Λίκ Μελενσόν (13%) και τον κεντρώο ηγέτη Φρανσουά Μπαϊρού (10,5%).

Δημοσκόπηση νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα από τις εταιρείες Ipsos-Logica έδειχνε ακόμη τον Σαρκοζί ελαφρά μπροστά στον πρώτο γύρο, με 29%, έναντι 28,5% του Ολάντ.

Πηγή: naftemporiki.gr