Τουλάχιστον 13 μέλη μιας οργάνωσης που φέρεται να συνδέεται με την αλ Κάιντα σκοτώθηκαν στην Υεμένη χθες, σύμφωνα με αξιωματούχους και πηγές που πρόσκεινται στις φυλές, καθώς οι επιχειρήσεις που διεξάγει ο στρατός εναντίον των ισλαμιστών μαχητών εισήλθαν στην τέταρτη συνεχόμενη ημέρα τους. Πολίτες και αξιωματούχοι είπαν ότι τρεις βομβαρδισμοί από μαχητικά της πολεμικής αεροπορίας της Υεμένης σε περιοχές που ελέγχουν οι μαχητές της παράταξης Άνσαρ αλ Σαρία («Οπαδοί του Ισλαμικού Νόμου») είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν έξι εξ αυτών στη νότια πόλη Λόντερ.
   
Ένας από τους βομβαρδισμούς είχε στόχο ένα άρμα μάχης του στρατού το οποίο είχαν καταλάβει οι ισλαμιστές την Δευτέρα, κι είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν όλοι όσοι επέβαιναν σε αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Οι δύο άλλοι βομβαρδισμοί έγιναν εναντίον θέσεων των ισλαμιστών μαχητών. Δεν αναφέρθηκαν θύματα.
   
Δυο ακόμη ισλαμιστές μαχητές σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με ένοπλα μέλη φυλών που έχουν συμμαχήσει με την κυβέρνηση. Οι πολιτοφύλακες προσπάθησαν να σταματήσουν μια ομάδα μελών της Άνσαρ αλ Σαρία που πήγαινε να ενωθεί με τους ισλαμιστές στη Λόντερ, είπε ένας αξιωματούχος στην πόλη Μουντίγια, 15 χλμ. ανατολικότερα. Τρία μέλη των φιλοκυβερνητικών φυλών σκοτώθηκαν στην μάχη.
   
Αργότερα, πέντε μαχητές σκοτώθηκαν από αεροπορικούς βομβαρδισμούς κοντά σε ένα ηλεκτροπαραγωγικά εργοστάσιο στη Λόντερ που είχε τεθεί εκτός λειτουργίας από τους ισλαμιστές, σύμφωνα με έναν τοπικό αξιωματούχο.