current views are: 1

14 Απριλίου 2012
Δημοσίευση14:32

Νεκρός 14χρονος έφηβος από πυρά στο Μπαχρέιν

Ένα 14χρονο αγόρι δέχθηκε σφαίρες στο στήθος και σκοτώθηκε στη διάρκεια μιας διαδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε στο σιιτικό προάστιο Σαλμαμπάντ της πρωτεύουσας του Μπαχρέιν Μανάμα, μετά την κηδεία ενός δημοσιογράφου που είχε πέσει νεκρός επίσης από πυρά, σύμφωνα με την αντιπολίτευση.

Δημοσίευση 14:32’
αρθρο-newpost

Ένα 14χρονο αγόρι δέχθηκε σφαίρες στο στήθος και σκοτώθηκε στη διάρκεια μιας διαδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε στο σιιτικό προάστιο Σαλμαμπάντ της πρωτεύουσας του Μπαχρέιν Μανάμα, μετά την κηδεία ενός δημοσιογράφου που είχε πέσει νεκρός επίσης από πυρά, σύμφωνα με την αντιπολίτευση.

Ένα 14χρονο αγόρι δέχθηκε σφαίρες στο στήθος και σκοτώθηκε στη διάρκεια μιας διαδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε στο σιιτικό προάστιο Σαλμαμπάντ της πρωτεύουσας του Μπαχρέιν Μανάμα, μετά την κηδεία ενός δημοσιογράφου που είχε πέσει νεκρός επίσης από πυρά, σύμφωνα με την αντιπολίτευση. Ο Μοχάμεντ Αμπντέλ Αζίζ τραυματίστηκε από σφαίρες, ενώ ακόμη ένας νεαρός βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση αφού έπεσε θύμα ξυλοδαρμού και υπέστη τραύματα στο κρανίο, όπως δήλωσε ένας εκπρόσωπος του σιιτικού κόμματος της αντιπολίτευσης του Μπαχρέιν αλ Ουέφακ.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν όταν οι δυνάμεις αντιμετώπισης ταραχών προσπάθησαν να εμποδίσουν την πρόσβαση του πλήθους στο σημείο όπου τελούταν η κηδεία του Άχμεντ Ισμαήλ, 22 ετών, ο οποίος πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στις 31 Μαρτίου στο προάστιο αυτό της πρωτεύουσας την ώρα που βιντεοσκοπούσε μια αντικυβερνητική διαδήλωση, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.
Το πλήθος έριξε βόμβες μολότοφ εναντίον της αστυνομίας, η οποία διατήρησε απόσταση από τους διαδηλωτές και έκανε χρήση δακρυγόνων, σύμφωνα με ανταποκριτή του Ρόιτερς.

Τα επεισόδια αυτά σημειώθηκαν την ημέρα που η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA) έδωσε το πράσινο φως για τη διεξαγωγή του Γκραν Πρι της Φόρμουλα 1 στο Μπαχρέιν, το οποίο είχε αναβληθεί πέρυσι εξαιτίας των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.

Η σουνιτική δυναστεία που κυβερνά τη χώρα επιθυμεί να φιλοξενήσει έναν επιτυχημένο αγώνα στο πλαίσιο των προσπαθειών της να δείξουν ότι έχουν εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις και ότι έχει επέλθει εθνική συμφιλίωση μετά τις περσινές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, στις οποίες πήραν μέρος κυρίως σιίτες.

Το Μπαχρέιν, ένα βασίλειο στο οποίο πλειοψηφούν οι σιίτες αλλά κυβερνά μια σουνιτική δυναστεία, έδρα του Πέμπτου Στόλου του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ, κατέστειλε βίαια τις αντικυβερνητικές κινητοποιήσεις–οι οποίες είχαν αρχίσει το Φεβρουάριο του 2011–με τη βοήθεια άλλων μοναρχιών του Κόλπου.

Πάνω από 1.000 άνθρωποι φυλακίστηκαν, ορισμένοι εκ των οποίων βασανίστηκαν μέχρι θανάτου, ενώ τουλάχιστον 35 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα σε ένα μήνα, τον Φεβρουάριο. Τον Νοέμβριο μία επιτροπή έρευνας που συνέστησε η μοναρχία έκρινε ότι έγινε χρήση «υπέρμετρης και αδικαιολόγητης βίας».


σχετικα αρθρα