Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ επεσήμανε ότι υπήρξαν "μικρές ανωμαλίες" στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή στην Ακτή του Ελεφαντοστού, οι οποίες όμως δεν επηρέασαν πραγματικά τις εκλογές, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρός του, ο βρετανός πρεσβευτής Μαρξ Λάιλ Γκραντ.

"Αναφέρθηκαν μικρές ανωμαλίες σε αυτές τις προεδρικές εκλογές", όμως δεν απειλούν την διεθνή έγκριση "αυτού του αποφασιστικού βήματος", δήλωσε ο Γκραντ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Κάλεσε επίσης όλα τα κόμματα της Ακτής του Ελεφαντοστού να σεβαστούν την "δημοκρατική, ειρηνική και διαφανή" εκλογική διαδικασία.

Τα μέλη του Συμβουλίου "χαιρετίζουν το λαό της Ακτής του Ελεφαντοστού για τη μαζική συμμετοχή του σε αυτές τις κρίσιμες εκλογές που αποτελούν ένα ιστορικό βήμα προς την εγκαθίδρυση μίας βιώσιμης ειρήνης στην Ακτή του Ελεφαντοστού", υπογράμμισε ο Γκραντ.

Νωρίτερα, ο ειδικός εκπρόσωπος του ΟΗΕ για την Ακτή του Ελεφαντοστού Τσόι Γιουνγκ-γιν, είχε υπογραμμίσει ότι οι προεδρικές εκλογές διεξήχθησαν με "ειρηνικό" τρόπο χωρίς να σημειωθούν παραβιάσεις των αθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι εκλογές διεξήχθησαν "σε ειρηνικό περιβάλλον", ενώ "καμία σοβαρή παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν έχει καταγραφεί", δήλωσε μιλώντας στο Συμβούλιο Ασφαλείας.