Το Ισραήλ καταδίκασε και έθεσε σε διαθεσιμότητα αξιωματικό, ο οποίος φαίνεται σε βίντεο να χτυπά δανό ακτιβιστή στο πρόσωπο με το τουφέκι του. Ο αντισυνταγματάρχης Σαλόμ 'Εισνερ τέθηκε σε διαθεσιμότητα μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού.

Ο αρχηγός του ισραηλινού στρατού Μπενι Γκαντζ χαρακτήρισε το επεισόδιο "πολύ σοβαρό" και επισήμανε πως δεν αντικατοπτρίζει τις αξίες του στρατού του Ισραήλ.

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου καταδίκασε επίσης την πράξη του αντισυνταγματάρχη, υπογραμμίζοντας πως δεν χαρακτηρίζει τους ισραηλινούς στρατιώτες.

Χθες Κυριακή φιλοπαλαιστίνιοι ακτιβιστές έδωσαν στην δημοσιότητα το βίντεο στο YouTube. Αργότερα το βίντεο αυτό μεταδόθηκε από την ισραηλινή τηλεόραση.

Το επεισόδιο σημειώθηκε το Σάββατο, όταν μια ομάδα φιλοπαλαιστίνιων ακτιβιστών μετέβη με ποδήλατα σε ένα δρόμο στην κοιλάδα του Ιορδάνη, στην Δυτική Όχθη, για να διαμαρτυρηθεί για τους περιορισμούς που επιβάλλουν οι ισραηλινές αρχές στην κίνηση των Παλαιστίνιων στην περιοχή.