Στις 4 ποσοστιαίες μονάδες -από 11 που ήταν πριν ένα μήνα- έχει μειωθεί το δημοσκοπικό προβάδισμα του Μπαράκ Ομπάμα έναντι του Μιτ Ρόμνι, αφότου ο δεύτερος κατέστη ο πιθανότερος υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για τη διεκδίκηση της προεδρίας των ΗΠΑ.  
Σε τηλεφωνική έρευνα που έγινε, ο Μπαράκ Ομπάμα συγκέντρωσε ποσοστό 47% έναντι 43% του Ρόμνεϊ. Σε αντίστοιχη δημοσκόπηση που διεξήχθη στις αρχές Μαρτίου, ο Ομπάμα συγκέντρωνε 52% και ο Ρόμνεϊ 41%.  

Ένα στοιχείο που μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα για τον Μπ.Ομπάμα εν όψει των εκλογών της 6ης Νοεμβρίου είναι ότι το 53% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων αξιολόγησε ως το πιο σημαντικό θέμα στην προεκλογική εκστρατεία αυτό των θέσεων εργασίας και της οικονομίας, με το 45% να αξιολογεί ως καλύτερες τις ικανότητες του Ρόμνεϊ στον τομέα αυτό, έναντι ενός 43% που αξιολογεί τον Ομπάμα ως ικανότερο στα θέματα αυτά.  

«Η θητεία του Ομπάμα σημαδεύτηκε από μια πραγματικά δύσκολη κατάσταση για την οικονομία. Οι πολίτες τού επιρρίπτουν μέρος της ευθύνης κι αυτό πρόκειται να κάνει την εκστρατεία ανταγωνιστική» σχολίασε ο Κρις Τζάκσον, διευθυντής έρευνας στην Ipsos.