Ο πρώην υπουργός της Γαλλίας Ζακ Σιράκ είναι έτοιμος να ψηφίσει τον υποψήφιο του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Φρανσουά Ολάντ την επόμενη Κυριακή στον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών, σύμφωνα με την εφημερίδα Le Parisien.  Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο ιστορικός Ζαν Λουκ Μπαρέ, ο οποίος βοήθησε τον πρώην πρόεδρο στη συγγραφή των απομνημονευμάτων του, δήλωσε ότι «ο Ζαν Σιράκ θα είναι συνεπής με τον εαυτό του ψηφίζοντας τον Ολάντ».

Η οικογένεια Σιράκ φαίνεται να είναι διχασμένη ανάμεσα στους δύο υποψηφίους των προεδρικών εκλογών, Νικολά Σαρκοζί και Φρανσουά Ολάντ. Η σύζυγος του Ζακ Σιράκ έχει ξεκαθαρίσει ότι είναι οπαδός του Νικολά Σαρκοζί έχοντας εκδηλώσει δημοσίως την υποστήριξή της προς το πρόσωπό του. Εν τω μεταξύ η κόρη και ο γαμπρός του Σιράκ επίσης κλίνουν προς τον Ολάντ. 

Ο Ζαν Σιράκ, ο οποίος δεν έχει τις καλύτερες σχέσεις με τον σημερινό πρόεδρο της Γαλλίας, είχε δηλώσει το 2011 ότι θα ψηφίσει Ολάντ πριν ανασκευάσει τη δήλωση αυτή λέγοντας ότι αστειευόταν.

Αυτή η δήλωση δεν ήταν καθόλου αστεϊσμός, λέει σήμερα ο Ζαν-Λικ Μπαρέ. «Οι δύο άνδρες συμμερίζονται την ίδια αφοσίωση στις δημοκρατικές αξίες και την άρνηση κάθε μορφής εξτρεμισμού και διακρίσεων», λέει προσθέτοντας ότι και ο ίδιος θα ψηφίσει τον Φρανσουά Ολάντ.