Έναν πρωτότυπο τρόπο για να διαμαρτυρηθεί για την περικοπή δαπανών στον πολιτισμό βρήκε ο διευθυντής του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης της Καζόρια Αντόνιο Μανφρέντι. Συγκεκριμένα, ο Μανφρέντι, έβαλε φωτιά στο έργο μιας Γαλλίδας, της Σεβερίν Μπουργκινιόν, η οποία είχε δώσει την έγκρισή της και μάλιστα παρακολούθησε μέσω του Skype το «χάπενινγκ», για να διαμαρτυρηθεί για τις περικοπές που έχουν γίνει στον προϋπολογισμό για τον πολιτισμό στην Ιταλία.

«Τα χίλια έργα που διαθέτουμε προορίζονται να καταστραφούν λόγω της αδιαφορίας της κυβέρνησης» εξήγησε ο Μανφρέντι. Ο διευθυντής του μουσείου σκοπεύει να καίει τρία έργα την εβδομάδα, στο πλαίσιο μιας εκδήλωσης που την αποκαλεί «Πόλεμος Τέχνης».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μανφρέντι τραβά επάνω του τα φώτα της δημοσιότητας. Πέρσι, απελπισμένος από τις απειλές της μαφίας και την αδράνεια της ιταλικής κυβέρνησης για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ιταλίας, είχε γράψει στην καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ ζητώντας της... άσυλο.