Ο επικρατέστερος υποψήφιος στις προσεχείς προεδρικές εκλογές στο Μεξικό, ο Ενρίκε Πένια Νέτο, μεγέθυνε το προβάδισμά του, ενώ το Θεσμικό Επαναστατικό Κόμμα (PRI), του οποίου ηγείται, εμφανίζεται ικανό να συγκεντρώσει απόλυτη πλειοψηφία στην κάτω βουλή, όπως κατάδειξε μια δημοσκόπηση η οποία δόθηκε στην δημοσιότητα χθες.
Κατά την δημοσκόπηση της Consulta Mitofsky που έγινε ενώ απομένουν τρεισήμισι μήνες ως τις προεδρικές εκλογές της 1ης Ιουλίου, ο Πένια Νέτο διηύρυνε ακόμα περισσότερο το προβάδισμά του, φθάνοντας στο 40,2%, ποσοστό αυξημένο 1,1% από την προηγούμενη έρευνα της εταιρίας, την 13η Μαρτίου.

Τον ακολουθεί η Χοσεφίνα Βάσκες Μότα του κυβερνώντος Κόμματος Εθνικής Δράσης (PAN), με 22,6%. Το ποσοστό της μειώθηκε 0,9% σε σύγκριση με την προηγούμενη αντίστοιχη δημοσκόπηση.

Η Βάσκες Μότα δυσκολεύεται να ξεπεράσει την γενικευμένη δυσαρέσκεια έναντι του PAN, η δημοτικότητα του οποίου έχει τρωθεί από την κλιμάκωση της βίας που ακολούθησε την κήρυξη του «πολέμου» εναντίον των καρτέλ των ναρκωτικών από τον πρόεδρο Φελίπε Καλδερόν, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του το 2006, και την ανάθεση αστυνομικού ρόλου στο στρατό.