Δυσκολεύει όπως όλα δείχνουν το ενδεχόμενο επανεκλογής του Νικολά Σαρκοζί στην προεδρία της Γαλλίας αφού νέα δημοσκόπηση ανοίγει περισσότερο την ψαλίδα από τον Φρανσουά Ολάντ, ενώ άλλο ένα στέλεχος του στρατοπέδου του τον εγκατέλειψε. Σε δημοσκόπηση του ινστιτούτου CSA που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες το βράδυ, δίνει στον Ολάντ 29% στον πρώτο γύρο, δύο μονάδες περισσότερες απ' ό,τι η προηγούμενη έρευνα του ίδιου ινστιτούτου. Ο σοσιαλιστής υποψήφιος έχει προβάδισμα πέντε μονάδων επί του Σαρκοζί στον πρώτο γύρο που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή, ενώ ο σοσιαλιστής υποψήφιος έχει προβάδισμα 16 μονάδων στις προθέσεις ψήφου για το δεύτερο γύρο, στις 6 Μαΐου.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η πρώην υφυπουργός Οικιστικής, κεντροαριστερή Πολιτικής Φαντελά Αμαρά ότι θα στηρίξει τον Φρανσουά Ολάντ, ακολουθώντας την Κορίν Λεπάζ, μια οικολόγο που είχε διατελέσει υπουργός Περιβάλλοντος σε προηγούμενη κεντροδεξιά κυβέρνηση, η οποία δήλωσε ότι θα στηρίξει τον Ολάντ επειδή ο Σαρκοζί προχώρησε υπερβολικά προς τα δεξιά.

Ο συντηρητικός προκάτοχος του Σαρκοζί στην προεδρία, ο 79χρονος Ζακ Σιράκ, σχεδιάζει επίσης να ψηφίσει τον Ολάντ, σύμφωνα με τον άνθρωπο που τον βοήθησε να γράψει την αυτοβιογραφία του έπειτα από 12 χρόνια στη θέση του αρχηγού του κράτους, από το 1995 ως το 2007.

Άλλοι που έχουν δηλώσει ότι θα ψηφίσουν τον Ολάντ μολονότι κατείχαν κυβερνητικά αξιώματα υπό τον Σαρκοζί ή τον Σιράκ είναι ο πρώην επίτροπος για τη φτώχεια Μαρτέν Ιρς, ο υφυπουργός Ίσων Ευκαιριών Αζούζ Μπεγκάγκ και ο πρώην υπουργός Πολιτισμού Ζαν-Ζακ Εγιαγκόν.

Ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει τα Ηλύσια Πεδία ο Σαρκοζί...