Ανακοίνωσή με την οποία προειδοποιεί πως η νιγηριανή ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ μπορεί να σχεδιάζει επιθέσεις στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα Αμπούζα, κυρίως εναντίον ξενοδοχείων στα οποία συχνάζουν ξένοι, εξέδωσε η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Νιγηρία. Η ανακοίνωση τονίζει ότι «η αμερικανική πρεσβεία έλαβε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η Μπόκο Χαράμ μπορεί να σχεδιάζει επιθέσεις στην Αμπούζα, στη Νιγηρία, κυρίως εναντίον ξενοδοχείων στα οποία συχνάζουν ξένοι", αναφέρεται στο επείγον μήνυμα που απευθύνεται στους αμερικανούς πολίτες και δημοσιοποιήθηκε από τον ιστότοπο της πρεσβείας. "Η αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει επιπλέον πληροφορίες για το χρονοδιάγραμμα αυτών των πιθανών επιθέσεων. Η νιγηριανή κυβέρνηση είναι εν γνώσει αυτής της απειλής και λαμβάνει μέτρα ασφαλείας».

Η Μπόκο Χαράμ έχει σκοτώσει φέτος εκατοντάδες ανθρώπους με ένοπλες και βομβιστικές επιθέσεις. Συνήθως πλήττει αστυνομικούς στόχους, πρόσωπα με εξουσία και εκκλησίες στον μουσουλμανικό βορρά.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο πως δεν γνωρίζει ότι υφίστανται τέτοιες απειλές. Η αμερικανική πρεσβεία στην Αμπούζα είχε μεταδώσει ένα παρόμοιο μήνυμα το Νοέμβριο, το οποίο είχε προκαλέσει σκληρές επικρίσεις στη Νιγηρία αλλά καμία επίθεση δεν ακολούθησε.