Σε θρίλερ αναμένεται να εξελιχθούν οι προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, αφού ο πρόεδρος, και υποψήφιος των Δημοκρατικών για δεύτερη φορά, Μπαράκ Ομπάμα και ο Μιτ Ρόμνεϊ, ο πιθανολογούμενος αντίπαλός του, εμφανίζονται ισόπαλοι σε νέα δημοσκόπηση των New York Times / CBS που δόθηκε την Τετάρτη στη δημοσιότητα.
Ειδικότερα και οι δύο  συγκεντρώνουν το 46% των ψήφων. Την ίδια στιγμή η δημοτικότητα του Μιτ Ρόμνεϊ,  παρουσιάζει ελαφρά άνοδο.

Σε κάθε περίπτωση, ο Ρόμνεϊ έχει να αντιμετωπίσει και την επιφυλακτικότητα των Rεπουμπλικάνων ψηφοφόρων αφού, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, μόνο το 33% των ερωτηθέντων  τον υποστηρίζουν με «ενθουσιασμό», ενώ το 40% εξέφρασε τις «επιφυλάξεις» του.

Να θυμίσουμε ότι  δύο άλλοι υποψήφιοι, ο Νιουτ Γκίνγκριτς και ο Ρον Πολ εξακολουθούν να ανταγωνίζονται στην κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, αλλά οι πιθανότητές τους να κερδίσουν είναι σχεδόν μηδενικές. 

Οι Ρεπουμπλικάνοι θα δώσουν το χρίσμα επίσημα στον υποψήφιό τους στο εθνικό Συνέδριο του κόμματος στα τέλη Αυγούστου στην Τάμπα της Φλόριντα (νοτιοανατολικά).