Δεν αναμένεται να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές το 2013 στην Κύπρο ο Δημήτρης Χριστόφιας, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης».  
Η εφημερίδα γράφει πως σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας έλαβε την οριστική απόφαση να μην επαναδιεκδικήσει εκλογή και μάλιστα έχει γνωστοποιήσει την οριστική του απόφαση στους στενούς του συνεργάτες και σε στελέχη του ΑΚΕΛ. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η πλάστιγγα προς την κατεύθυνση της μη επαναδιεκδίκησης άρχισε να γέρνει καθοριστικά τις τελευταίες βδομάδες, με την απόφαση να λαμβάνεται τη Μεγάλη Εβδομάδα.   

Αξίζει να σημειωθεί ότι κύκλοι του ΑΚΕΛ φέρονται να είχαν παροτρύνει τον Δημήτρη Χριστόφια να υποβάλει υποψηφιότητα για την εκλογική αναμέτρηση του Φεβρουαρίου του 2013.  

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο κ. Χριστόφιας στάθμισε όλα τα δεδομένα και τις παραμέτρους, καταλήγοντας μεταξύ άλλων και στο συμπέρασμα ότι «ενδεχόμενη υποψηφιότητά του, μάλλον θα δυσκόλευε, παρά θα εξυπηρετούσε το ΑΚΕΛ, ενόψει των προεδρικών εκλογών».  

Επιπρόσθετα, ο κ. Χριστόφιας φέρεται να νιώθει «ψυχολογικά κουρασμένος και πικραμένος, κυρίως για όσα έχουν γίνει τον τελευταίο χρόνο».

Ο γ.γ. του κόμματος Άντρος Κυπριανού, σχολιάζοντας το δημοσίευμα είπε ότι «ούτε το 2008 αποφάσισε μόνος του ο Δημήτρης Χριστόφιας ότι θα είναι υποψήφιος ούτε σήμερα θα αποφασίσει μόνος του αν θα είναι ή δεν θα είναι υποψήφιος –αυτό θα το αποφασίσει σε συνεννόηση με το ΑΚΕΛ». Παράλληλα πρόσθεσε ότι έχει συζητηθεί το θέμα κατ' επανάληψη με τον Δ. Χριστόφια και επανέλαβε ότι, όταν υπάρχει κάτι προς ανακοίνωση, θα ανακοινωθεί.