Την μαζική προσέλευση των ψηφοφόρων στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθεί την Κυριακή ζήτησε ο σοσιαλιστής υποψήφιος Φρανσουά Ολάντ, προειδοποιώντας πως η μαζική αποχή βοήθησε πριν από 10 χρόνια τον «ακροδεξιό εχθρό» να αποκλείσει την αριστερά από το δεύτερο γύρο. Ο Ολάντ, ως φαβορί σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, εξέφρασε φόβους σε συνέντευξή του στο BFM TV ότι οι θετικές προβλέψεις θα καθησυχάσουν τους υποστηρικτές του με αποτέλεσμα να μείνουν την Κυριακή στα σπίτια τους.

«Δεν έχω εξασφαλίσει τίποτε και ουδείς μπορεί να πει ποια θα είναι η τελική κατάταξη και τα ποσοστά» είπε τρεις ημέρες πριν από την ψηφοφορία, από την οποία θα αποκλειστούν οκτώ από τους δέκα υποψηφίους ενόψει του δεύτερου γύρου που θα διεξαχθεί στις 6 Μαΐου.

 Ο Ολάντ υπενθύμισε πως οι δημοσκοπήσεις το 2002, μέχρι την ίδια μέρα με σήμερα πριν από τις εκλογές, έδειχναν πως ο τότε υποψήφιος των Σοσιαλιστών Λιονέλ Ζοσπέν θα έπαιρνε τη δεύτερη θέση, με προβάδισμα τεσσάρων ή πέντε μονάδων από τον τότε υποψήφιο της άκρας δεξιάς Ζαν-Μαρί Λεπέν. Τρεις ημέρες αργότερα, ο Λεπέν κέρδισε τον Ζοσπέν κατά μία μονάδα, με αποτέλεσμα να περάσει αυτός στο δεύτερο γύρο μαζί με τον συντηρητικό Ζακ-Σιράκ, ο οποίος νίκησε τελικά χάρη στις ψήφους των αριστερών που τάχθηκαν εναντίον του Λεπέν.