Τρεις νέες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι επόμενος πρόεδρος της Γαλλίας θα είναι Φρανσουά Ολάντ. Στις δύο από αυτές ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών έρχεται πρώτος στον πρώτο γύρο, αφήνοντας δεύτερο τον Νικολά Σαρκοζί, ενώ στην τρίτη οι δύο υποψήφιοι συγκεντρώνουν ίσα ποσοστά. Στον δεύτερο γύρο, πάντως, ο Φρανσουά Ολάντ διατηρεί προβάδισμα και στις τρεις δημοσκοπήσεις. «Δεν υπάρχει σωτηρία» φέρεται να δήλωσε ο πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν στον Νικολά Σαρκοζί, λιγότερο από 48 ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες στη Γαλλία.  

Συγκεκριμένα, δημοσκόπηση της TNS Sofres θέλει ισόπαλους τους δύο υποψήφιους με ποσοστό 27% στον πρώτο γύρο. Στον δεύτερο γύρο, όμως, ο Φρανσουά Ολάντ προηγείται με 55% έναντι 45% του αντιπάλου του.  

Δημοσκόπηση της Selon Ipsos δείχνει ότι ο Φρανσουά Ολάντ διατηρεί προβάδισμα στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών και συγκεντρώνει ποσοστό 29%, έναντι 25,5% του Σαρκοζί. Στον δεύτερο γύρο, ο Σοσιαλιστής υποψήφιος συγκεντρώνει το 56% της πρόθεσης ψήφου, έναντι 44% του Γάλλου προέδρου.  

Τέλος, δημοσκόπηση της BVA δείχνει ότι ο Φρανσουά Ολάντ διατηρεί προβάδισμα έναντι του Νικολά Σαρκοζί. Ο πρώτος συγκεντρώνει στον πρώτο γύρο των εκλογών ποσοστό 30%, έναντι 26,5% του δεύτερου. Στον δεύτερο γύρο η BVA φέρνει πρώτο τον Ολάντ με 57%, έναντι 43% του Νικολά Σαρκοζί.  

Την τρίτη θέση και στις τρεις δημοσκοπήσεις καταλαμβάνει η Μαρίν Λεπέν με ποσοστό γύρω στο 16% και ακολουθεί ο Ζαν Λουκ Μελανσόν με ποσοστό 14%.  

Ποσοστό 24% δήλωσε ότι η προεκλογική εκστρατεία τους ενθαρρύνει να απέχουν από τις εκλογές, παρά να προσέλθουν στις κάλπες.Πηγή: in.gr