Το όνομα της είναι Σάμα και σημαίνει λαμπάδα. Πρόκειται για τραγική ειρωνεία, καθώς ο σύζυγός την έκαψε με οξύ, επειδή ήταν πολύ όμορφη.  «Είχαμε συχνούς καυγάδες στο σπίτι. Το βράδυ πριν πέσω για ύπνο μου είπε ότι είμαι υπερβολικά υπερήφανη για την ομορφιά μου» ψιθυρίζει η Σάμα από το κρεβάτι του νοσοκομείου, στο οποίο νοσηλεύεται. 

Η επίθεση κατά γυναικών με οξύ από τους συζύγους ή τα πεθερικά τους στο Πακιστάν είναι συχνό φαινόμενο, παρά την επιβολή αυστηρών κυρώσεων που θεσμοθετήθηκαν πρόσφατα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι δράστες διαφεύγουν ανενόχλητοι, χωρίς ποτέ να δικαστούν για τα εγκλήματά τους. 

Η Σάμα, μητέρα τεσσάρων παιδιών παλεύει σήμερα να κρατηθεί στη ζωή με τα εγκαύματα να έχουν καλύψει το 15% της επιφάνειας του σώματός της. 

Ύστερα από την αποτρόπαια πράξη του, ο σύζυγός της έφυγε από το σπίτι παίρνοντας μαζί του το κινητό της για να την αποτρέψει από το να καλέσει σε βοήθεια. 

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, περισσότερες από 150 γυναίκες το χρόνο πέφτουν θύματα επιθέσεων με οξύ στο Πακιστάν. Πολλές από αυτές αναγκάζονται να ζήσουν το υπόλοιπο της ζωής τους με παραμορφωμένες, ενώ άλλες, μην αντέχοντας έναν τέτοιο βίο δίνουν τέλος στη μιζέρια τους. 

Πηγή: BBC/Skai.gr