Η υποψήφια του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λε Πεν αναγκάστηκε να απολογηθεί για ένα κακόγουστο ναζιστικό αστείο του πατέρα της Ζαν Μαρί Λε Πεν. Ο 83χρονος ιστορικός ηγέτης της γαλλικής ακροδεξιάς σύγκρινε τη συγκέντρωση την οποία οργάνωσε το προεδρικό κόμμα UMP στην Πλατεία Κονκόρντ στο Παρίσι στις 15 Απριλίου με το συνέδριο του Ναζιστικού Κόμματος στη Νυρεμβέργη, συσχετίζοντας ακόμη και τα αρχικά του ονόματος του προέδρου Νικολά Σαρκοζί με το ακρωνύμιο του Εθνικοσοσιαλισμού.

Ο Λε Πεν είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στους περίπου 6.000 οπαδούς του Εθνικού Μετώπου στο κλείσιμο μιας προεκλογικής ομιλίας της κόρης του στο Παρίσι την Τρίτη το βράδυ: «Ν.S.: Εθνικοσοσιαλισμός. Α, συγγνώμη, αλλά κοιτάζοντας την προηγούμενη φορά την πλατεία νόμιζα πως ήμουν στη Νυρεμβέργη, με το ΝS».

Όταν ρωτήθηκε για τα σχόλια του πατέρα της, η Λε Πεν δήλωσε σε σημερινή της τηλεοπτική συνέντευξη: «Όταν ο Ζαν-Μαρί Λε Πεν λέει ένα αστείο, ο καθένας έχει το δικαίωμα να το θεωρήσει κακό. Κι εγώ η ίδια το βρήκα κακό, πιστεύω ότι ήταν ένα κακό αστείο».

Ή τουλάχιστον έτσι «έπρεπε» να δηλώσει...