Περισσότεροι από τους μισούς Ρώσους επιθυμούν να απομακρυνθεί από το μαυσωλείο της Κόκκινης Πλατείας της Μόσχας  η σορός του ιστορικού ηγέτη της Οκτωβριανής Επανάστασης Βλάντιμιρ Λένιν και να ταφεί, σύμφωνα με έρευνα που είδε το φως της δημοσιότητας την Παρασκευή.
Σήμερα συμπληρώνονται 142 χρόνια από τη γέννηση του Λένιν και σε δημοσκόπηση του ινστιτούτου FOM με αφορμή το γεγονός αυτό, το 56% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι η σορός του ηγέτη της Οκτωβριανής επανάστασης πρέπει να ταφεί, ενώ το 28% ζητούν να παραμείνει στο μαυσωλείο στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας. Το 16% εμφανίζεται αναποφάσιστο.

Σύμφωνα με το Russia Today, η διαμάχη για το εάν η σωρός του Λένιν πρέπει να απομακρυνθεί ή όχι από το Μαυσωλείο όπου βρίσκεται, κρατάει  πάνω από 20 χρόνια, ωστόσο πολλοί ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων πιστεύουν ότι είναι πολύ νωρίς να παρθεί μια τέτοια απόφαση, αφού πολλοί ρώσοι μεγαλύτερης ηλικίας που έζησαν στα χρόνια της Σοβιετικής Ένωσης θα αντιδρούσαν, ειδικά οι βετεράνοι του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Με πληροφορίες από Russia Today
TAGS