Επικίνδυνη δύναμη που παρακμάζει χαρακτήρισε τις Ηνωμένες Πολιτείες ο υποψήφιος της γαλλικής Αριστεράς στις προεδρικές εκλογές Ζαν-Λυκ Μελανσόν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σε ανταποκριτές του ξένου Τύπου στο Παρίσι.
Ο υποψήφιος της Αριστεράς στις προεδρικές Εκλογές της Γαλλίας μίλησε θετικά για τις «επαναστάσεις των λαών» που έχουν καθοδηγηθεί από ηγέτες της Λατινικής Αμερικής όπως ο Ούγκο Τσάβες και η Κριστίνα Φερνάντες, και κατακεραυνώνοντας παράλληλα την οικονομική πολιτική που ακολουθεί η Ευρωζώνη και το «δίδυμο» Μέρκελ και Σαρκοζί.

«Οι επαναστατικές διαδικασίες στη Λατινική Αμερική αποτελούν πηγή έμπνευσης για εμάς», σημείωσε ο Μελανσόν. «Η εθνικοποίηση της YPF είναι απόδειξη ότι οι επαναστάσεις των λαών είναι ακόμη ζωντανές. Αν κερδίσουμε την εξουσία θα εθνικοποιήσουμε με τον ίδιο τρόπο την Total» συνέχισε.

Μιλώντας σε ένα ακροατήριο 50 Γάλλων και ξένων δημοσιογράφων, ο Μελανσόν εξέφρασε για μία ακόμη φορά την εχθρότητά του προς το ΝΑΤΟ, «το οποίο αναγκάζει τις χώρες να συμμορφωθούν με την πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, μιας επικίνδυνης δύναμης που «παρακμάζει».