Συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και διαδηλωτών σημειώθηκαν στη διάρκεια της νύχτας σε σιιτικά χωριά του Μπαχρέιν κοντά στο σιρκουί του Σάχιρ, όπου θα διεξαχθούν σήμερα οι προκριματικοί της Φόρμουλα 1, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.
Δεκάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στις εισόδους των χωριών Καρζάκαν, αλ Μαλικίγια, Ντουμιστάν και Σάντα, τα οποία βρίσκονται λίγα χιλιόμετρα μακριά από το σιρκουί. Κάποιοι από τους διαδηλωτές φορούσαν κουκούλες, ενώ άλλοι φορούσαν σάβανα στα οποία είχαν γράψει «είμαι ο επόμενος μάρτυρας».

Οι νεαροί έκαψαν λάστιχα και έκλεισαν τους δρόμους που συνδέουν τα χωριά τους, ενώ πέταξαν και βόμβες μολότοφ εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας, που απάντησαν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες.

Το πλήθος, στη διάρκεια διαδηλώσεων που διοργάνωσε το κίνημα «Νέοι της 14ης Φεβρουαρίου», φώναξε συνθήματα κατά της κυβέρνησης, όπως «Κάτω ο Χάμαντ», αναφερόμενοι στον βασιλιά του Μπαχρέιν Χάμαντ μπιν Ίσα αλ Χαλίφα.
Το κίνημα αυτό έχει καλέσει σε «τρεις ημέρες οργής» με την ευκαιρία της διεξαγωγής του Γκραν Πρι της Φόρμουλα 1 στο Μπαχρέιν με το σύνθημα «Όχι στη Φόρμουλα του αίματος».

Την Παρασκευή, πρώτη ημέρα των δοκιμαστικών, η αστυνομία διέλυσε με τη βία χιλιάδες αντικυβερνητικούς διαδηλωτές στην περιοχή Μπουντάγια, 4 χιλιόμετρα δυτικά της Μανάμα, σύμφωνα με την αντιπολίτευση.

Εξάλλου, λόγω των συνεχιζόμενων διαδηλώσεων της αντιπολίτευσης, που ζητεί συνταγματικές μεταρρυθμίσεις στη χώρα, κρίθηκε αναγκαίο να ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας γύρω από το σιρκουί του Σάχιρ όπου θα διεξαχθεί την Κυριακή ο αγώνας της Φόρμουλα 1.

Πηγή: naftemporiki.gr