Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης υποστήριξε ότι ο πρόεδρος Χριστόφιας «είναι ο πρώτος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, που θυσιάζεται χάρη κομματικού καλού».  
«Άλλοι είναι που μεταλλάχτηκαν και σήμερα απαρνούνται έναν πρόεδρο», δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Νίκος Αναστασιάδης. Σε δηλώσεις του και κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι μεταλλάσσει τις θέσεις του στο Κυπριακό χάρη της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε πως οι θέσεις του περί απόσυρσης των προτάσεων του προέδρου Χριστόφια στο τραπέζι των συνομιλιών, είχαν κατατεθεί γραπτώς το Μάιο του 2010.  

«Αν δεν γνωρίζουν ή αν από αλαζονεία δεν μελετούν τα κείμενα που τους δίδονταν, αυτό δεν είναι ευθύνη δική μου», είπε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ προσθέτοντας ότι «άλλοι είναι που μεταλλάχτηκαν και μεταλλάσσονται και φτάνουν στο σημείο μάλιστα να απαρνούνται έναν πρόεδρο προκειμένου να διασώσουν την κομματική τους ύπαρξη ή να δημιουργήσουν, κατά την άποψη τους, τέτοιες συμμαχίες που να τους κρατήσουν στην εξουσία».  

Σχολιάζοντας, εξάλλου, συνέντευξη του ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρου Κυπριανού στον «Φιλελεύθερο» και αναφορά του σε επικίνδυνες πολιτικές στο Κυπριακό από πλευράς του προέδρου του ΔΗΣΥ, ο Νίκος Αναστασιάδης απάντησε πως «επικίνδυνες είναι οι πολιτικές που οδηγούν σε αδιέξοδα. Επικίνδυνες είναι οι πολιτικές που οδήγησαν μέσα από συγκεκριμένες προτάσεις, σε μια συντριπτική πλειοψηφία να τις απαρνείται και συνεπώς, μια ενδεχόμενη λύση με ανάλογες πρόνοιες δεν θα οδηγούσε παρά σε μια δεύτερη απόρριψη».