Ο αριθμός των Παλαιστινίων κρατούμενων που κάνουν απεργία πείνας με αίτημα καλύτερες συνθήκες κράτησης στις ισραηλινές φυλακές αυξήθηκε σε 1.350, όπως ανακοίνωσαν σήμερα ισραηλινοί αξιωματούχοι.
Μια ομάδα 150 κρατούμενων ξεκίνησε, σήμερα, απεργία πείνας και έρχονται να προστεθούν στους περίπου 1.200 που σταμάτησαν να δέχονται τροφή από την προηγούμενη εβδομάδα, όπως δήλωσε η Σιβάν Γουάισμαν της Ισραηλινής Υπηρεσίας Φυλακών (IPS) στο Γερμανικό Πρακτορείο.

Οι απεργίες πείνας είναι συχνό φαινόμενο στις ισραηλινές φυλακές από τον χειμώνα, οπότε ο Χάντερ Άνταν, ένας κρατούμενος της οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ επεβίωσε 66 ημέρες χωρίς τροφή και κατάφερε να επισπεύσει κατά 3 εβδομάδες την απελευθέρωσή του.

Οι 1.200 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι ξεκίνησαν την απεργία πείνας την προηγούμενη Τρίτη, ανήμερα της Παλαιστινιακής Ημέρας Κρατουμένων.

Οι κρατούμενοι ζητούν, μεταξύ άλλων, να σταματήσουν οι έλεγχοι στα μέλη των οικογενειών τους που τους επισκέπτονται, να πάψουν να τους βάζουν στην απομόνωση και να δοθεί τέλος στη διοικητική κράτηση, ένα μέτρο το οποίο επιτρέπει την προφυλάκιση φερόμενων μαχητών για περίοδο έξι μηνών, με πιθανότητα παράτασης, χωρίς δίκη και βάσει απόρρητων πληροφοριών, που μπορεί να δει μόνο ο στρατιωτικός δικαστής.