current views are: 1

23 Απριλίου 2012
Δημοσίευση15:41

Kατάργηση της θανατικής ποινής στο Μαρόκο, ζητεί το Συμβούλιο της Ευρώπης

Ο ειδικός εισηγητής του Συμβουλίου της Ευρώπης, για τις μεταρρυθμίσεις στο Μαρόκο, Λούκα Βολοντέ, εξέφρασε την ελπίδα του για πλήρη κατάργηση της θανατικής ποινής στη χώρα.  

Δημοσίευση 15:41’
αρθρο-newpost

Ο ειδικός εισηγητής του Συμβουλίου της Ευρώπης, για τις μεταρρυθμίσεις στο Μαρόκο, Λούκα Βολοντέ, εξέφρασε την ελπίδα του για πλήρη κατάργηση της θανατικής ποινής στη χώρα.  

Ο ειδικός εισηγητής του Συμβουλίου της Ευρώπης, για τις μεταρρυθμίσεις στο Μαρόκο, Λούκα Βολοντέ, εξέφρασε την ελπίδα του για πλήρη κατάργηση της θανατικής ποινής στη χώρα.   Μετά από την τετραήμερη επίσκεψή του στη χώρα, ο Ιταλός Βολοντέ υποστήριξε πως το μορατόριουμ των εκτελέσεων, που ισχύει από το 1993, θα μετατραπεί σε πλήρη κατάργηση της εκτέλεσης θανατικών ποινών στη χώρα. Οι μεταρρυθμίσεις που συντελούνται στο Μαρόκο θα διατηρήσουν την ορμή τους, συμπλήρωσε, ενώ υπογράμμισε ότι το Κοινοβούλιο του Μαρόκου είναι το πρώτο από τα κοινοβούλια της περιοχής που εξασφάλισε τον τίτλο του «συνεργάτη για τη δημοκρατία» με το Συμβούλιο της Ευρώπης.  

Σχετικά με τις δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις, που ξεκίνησαν από τον βασιλιά Μάρ το 2011, ο ειδικός εισηγητής της Συνέλευσης υποστήριξε ότι βρίσκονται σε καλό δρόμο, αναφέροντας ότι έχει τεθεί πλέον σε ισχύ το νέο Σύνταγμα και το αποτέλεσμα των εκλογών που διεξήχθησαν τον Νοέμβριο του 2011 αντανακλά τη βούληση των ψηφοφόρων.  

Ωστόσο, κατέληξε, είναι πολλά που πρέπει ακόμη να γίνουν, κυρίως όσον αφορά την ισότητα των φύλων και της ισοτιμίας, της μεταρρύθμισης του νομικού και δικαστικού συστήματος, της καταπολέμησης της διαφθοράς και της κατάργησης της εκτέλεσης των θανατικών ποινών.

πηγή: protothema.gr


σχετικα αρθρα