Από αυστηρό έλεγχο θα περνούν όλα τα αεροσκάφη των ιδιωτικών εταιριών του Πακιστάν, αφού ένα από αυτά απέφυγε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή ένα ατύχημα την Κυριακή, λίγες μόνο ημέρες μετά τη συντριβή ενός αεροσκάφους που προκάλεσε το θάνατο 127 ανθρώπων στην Ισλαμαμπάντ.
Η ενίσχυση των ελέγχων αποφασίστηκε την Κυριακή αφότου ένα αεροσκάφος της εταιρεία Shaheen Air με 178 επιβαίνοντες παραλίγο να ανατραπεί μετά το σκάσιμο ενός ελαστικού των τροχών κατά την προσγείωσή του στο Καράτσι (νότια).

«Η πακιστανική Πολιτική Αεροπορία (CAA), ξεκίνησε σήμερα μια ολοκληρωμένη επιθεώρηση των αεροσκαφών που χρησιμοποιούνται από τις ιδιωτικές αεροπορικές εταιρείες στη χώρα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της CAA Περβέζ Τζορτζ.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή, ένα Boeing 737 μιας άλλης ιδιωτικής εταιρείας, της Bhoja Air, συνετρίβη κοντά στο αεροδρόμιο της Ισλαμαμπάντ, ενώ ετοιμαζόταν να προσγειωθεί εν μέσω μιας βίαιης καταιγίδας, που δεν άφησε καμία πιθανότητα επιβίωσης στους 127 επιβάτες του.