Στη Μιανμάρ μεταβαίνει ο Μπαν Κι Μουν


Ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν ανακοίνωσε ότι θα επισκεφθεί τις επόμενες ημέρες την Μιανμάρ για να ενθαρρύνει τη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας να συνεχίσει τις δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις. «Αποδέχθηκα μια πρόσκληση από τον πρόεδρο Τέιν Σέιν να επισκεφθώ την Μιανμάρ», δήλωσε ο Μπαν στους δημοσιογράφους. «Θα αναχωρήσω στα τέλη αυτής της εβδομάδας».

«Είδαμε ενθαρρυντικές πολιτικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις τον τελευταίο ενάμιση χρόνο», συνέχισε ο γ.γ. του ΟΗΕ. «Οι πρόσφατες εκλογές υπήρξαν ένα ορόσημο. Βλέπουμε την Μιανμάρ να ανοίγεται ξανά στον κόσμο», πρόσθεσε. Στελέχη του ΟΗΕ είπαν ότι ο Μπαν θα μεταβεί στην Μιανμάρ την Κυριακή και θα πραγματοποιήσει τριήμερη επίσκεψη.

Ο Μπαν καλωσόρισε τις αποφάσεις που έλαβαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλοι να χαλαρώσουν τις περισσότερες κυρώσεις σε βάρος της χώρας, η οποία στο παρελθόν ήταν γνωστή ως Βιρμανία -πλην του εμπάργκο πώλησης όπλων- αν κι επισήμανε πως η «νέα αρχή» που κάνει η χώρα είναι «ακόμη εύθραυστη» και η Μιανμάρ είναι σε μια «κρίσιμη» φάση στην διαδικασία της μετάβασης.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο