Ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ζήτησε περισσότερο χρόνο ώστε η κυβέρνηση να καταλήξει σε μια οριστική απάντησή της για το εάν και κατά πόσον θα δημοσιοποιήσει, έγγραφα σχετικά με τις αεροπορικές επιδρομές που είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν Αμερικανοί πολίτες στο εξωτερικό.
Σε επιστολή τους προς την δικαστή Κολίν Μακμάον, ομοσπονδιακοί εισαγγελείς του Μανχάταν ανέφεραν ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης τους έδωσε «προσωπικά» εντολή να ζητήσουν νέα παράταση για την κυβέρνηση.

Ο Χόλντερ «μας έδωσε προσωπικά την οδηγία να ζητήσουμε επιπλέον χρόνο προκειμένου να επιτραπεί στην κυβέρνηση να διασαφηνίσει οριστικά τη θέση της σε ό,τι αφορά λεπτά ζητήματα που άπτονται της εθνικής ασφάλειας και σχετίζονται με την υπόθεση» αυτή, ανέφεραν οι εισαγγελείς που εκπροσωπούν την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

«Δεδομένης της σημασίας... αυτής της υπόθεσης, η απάντηση της κυβέρνησης εξετάζεται στο ανώτατο επίπεδο της εκτελεστικής εξουσίας», ανέφεραν στην επιστολή τους. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης Ντιν Μπόιντ απέφυγε να
σχολιάσει την εξέλιξη.

Το πρακτορείο Reuters είχε αποκαλύψει πέρυσι ότι Αμερικανοί ύποπτοι για σχέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις, όπως ο Αουλάκι, εντάσσονται σε καταλόγους προσώπων προς σύλληψη ή εξόντωση από μια μυστική ομάδα κυβερνητικών αξιωματούχων, η οποία κατόπιν ενημερώνει τον πρόεδρο για τις αποφάσεις της. Δεν υπάρχουν δημόσια έγγραφα για τις αποφάσεις της ομάδας ή για τις επιχειρήσεις που εγκρίνει. Η ομάδα υπάγεται στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, σύμφωνα με εν ενεργεία και πρώην αξιωματούχους. Δεν υπάρχει ουδείς νόμος βάσει του οποίου έχει ιδρυθεί, ούτε είναι σαφείς οι κανόνες δράσης της.