ΔΙΕΘΝΗ

Μπερλουσκόνι: Ο Ολάντ μπορεί να φέρει νέο άνεμο στην Ευρώπη!

Δημοσίευση 24 Απριλίου 2012, 17:09 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Μπερλουσκόνι: Ο Ολάντ μπορεί να φέρει νέο άνεμο στην Ευρώπη!
Facebook Twitter Whatsapp
Αν και δεν εύχεται για το συγκεκριμένο ενδεχόμενο, ο τέως ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι σχολίασε ότι η νίκη του σοσιαλιστή υποψηφίου Φρανσουά Ολάντ στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας θα μπορούσε να φέρει «ένα νέο άνεμο στην Ευρώπη».
Αν και δεν εύχεται για το συγκεκριμένο ενδεχόμενο, ο τέως ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι σχολίασε ότι η νίκη του σοσιαλιστή υποψηφίου Φρανσουά Ολάντ στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας θα μπορούσε να φέρει «ένα νέο άνεμο στην Ευρώπη». «Δεν εύχομαι τη νίκη του Φρανσουά Ολάντ, όμως θα μπορούσε να φέρει ένα νέο άνεμο στην Ευρώπη, αρνούμενος για παράδειγμα το δημοσιονομικό σύμφωνο» είπε σήμερα στους δημοσιογράφους ο Μπερλουσκόνι. Παράλληλα, τόνισε ότι «στη Γαλλία δημιουργείται μια κατάσταση σχεδόν παρόμοια με αυτήν που υπάρχει στην Ιταλία. Ο Ολάντ προηγείται με μία μονάδα του Σαρκοζί και εδώ τα κόμματά μας είναι στην ίδια κατάσταση: αν προσθέσουμε όλες τις ψήφους της δεξιάς, βγάζουμε πλειοψηφία της δεξιάς, όπως στην Ιταλία».

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών του Μπερλουσκόνι, Τζούλιο Τρεμόντι, δεν δίστασε από την πλευρά του να πει ότι ναι μεν ο Σαρκοζί «είναι φίλος» αλλά αν ο ίδιος ψήφιζε στις γαλλικές εκλογές θα επέλεγε τον Ολάντ!

«Ο Ολάντ θέλει να ελέγξει τα δημοσιονομικά και να θέσει ισχυρούς περιορισμούς στην κερδοσκοπία. Δεν ξέρω αν οι ιδέες αυτές είναι δεξιές ή αριστερές», κατέληξε ο Τρεμόντι βρίσκοντας ότι ο προεδρικός υποψήφιος έχει αρκετές κοινές απόψεις με εκείνον.