Ο Μιτ Ρόμνι κέρδισε άνετα στις ψηφοφορίες οι οποίες διεξήχθησαν στη Νέα Υόρκη και στην Πενσιλβάνια χθες στο πλαίσιο της εσωκομματικής διαδικασίας για την ανάδειξη του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.
Ο Ρόμνι κέρδισε επίσης στις ψηφοφορίες σε άλλες τρεις πολιτείες όπου διεξήχθησαν ψηφοφορίες -στο Κονέτικατ, στο Ντέλαγουερ και στο Ρόουντ Άιλαντ.

Ο Ρόμνι, που θεωρείτο ότι είχε κερδίσει ήδη την 10η Απριλίου όταν ο ισχυρότερος αντίπαλός του, ο Ρικ Σαντόρουμ, ανέστειλε την δική του εκστρατεία, δήλωσε ότι θεωρεί εαυτόν νικητή της κούρσας για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος στο Νιού Χάμσιρ.

Οι πέντε πολιτείες όπου διεξήχθησαν ψηφοφορίες χθες δίνουν μαζί 231 εκλέκτορες στο κομματικό συνέδριο και η διαφαινόμενη άνετη νίκη Ρόμνεϊ θα τον φέρει πιο κοντά στους 1.144 που χρειάζεται και μαθηματικά για να εξασφαλίσει οριστικά το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στο συνέδριο. Ήδη πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας είχε 695 εκλέκτορες, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του CNN.

Ο αντίπαλός του Νιουτ Γκίνγκριτς μετά την ήττα του στο Ντέλαγουερ, όπου είχε κάνει εντατική εκστρατεία, άφησε να εννοηθεί σε δηλώσεις του στο NBC ότι η εκστρατεία του μάλλον πλησιάζει στο τέλος της. «Νομίζω ότι πρέπει να επανεξετάσουμε σε βάθος τι κάνουμε», δήλωσε. Ο Γκίνγκριτς έχει κερδίσει μόλις σε δύο πολιτείες, στη Νότια Καρολίνα και στη Τζόρτζια, όπου εκλέγεται. Ο άλλος υποψήφιος που απομένει, ο Ρον Πολ, έχει πει ότι δεν προτίθεται να εγκαταλείψει την προσπάθεια ακόμα κι αφού ο Ρόμνεϊ εξασφαλίσει το χρίσμα.