Στην ψυχική του υγεία αναφέρθηκε σήμερα στη συνέχεια της δίκης του ο Αντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ, κατηγορώντας κατηγόρησε τους ειδικούς ψυχιάτρους που συνέταξαν την πρώτη έκθεση για την ψυχική του υγεία ότι «επινόησαν δηλώσεις με στόχο να τον παρουσιάσουν ως ψυχικά ασθενή». «Πρόκειται για κακοπροαίρετες επινοήσεις», δήλωσε ο Μπράιβικ αναφερόμενος σε κομμάτια της πρώτης ψυχιατρικής έκθεσης.

Οι δύο πρώτοι ειδικοί είχαν αποφανθεί ότι ο Μπράιβικ είναι ψυχωτικός, αλλά το δικαστήριο ζήτησε και δεύτερη αξιολόγησή του από άλλους ψυχιάτρους που ανακοίνωσαν λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της δίκης ότι είναι ποινικά υπεύθυνος.

Ο 33χρονος κατηγορούμενος έχει δηλώσει πως ο εγκλεισμός του σε ίδρυμα είναι χειρότερος από το θάνατο και έχει επισημάνει πως η πρώτη ψυχιατρική έκθεση περιέχει, σύμφωνα με τον ίδιο, περισσότερα από 200 ψέματα.

Δεν είμαι ψυχιατρική περίπτωση, είμαι ποινικά υπεύθυνος, επισήμανε την Παρασκευή ο Μπράιβικ.

Πριν αρχίσει η κατάθεση του Μπράιβικ νωρίς το απόγευμα, στο δικαστήριο θα καταθέσουν οι άνθρωποι που τραυματίστηκαν από την έκρηξη της βόμβας που είχε τοποθετήσει ο Μπράιβικ κοντά στην έδρα της νορβηγικής κυβέρνησης στις 22 Ιουλίου 2011.