Ακόμα δύο άνθρωποι αυτοκτόνησαν στην Ιταλία λόγω της οικονομικής κρίσης. Στην πρώτη περίπτωση ο Ντιέγκο Πελούντο, ένας 52χρονος επιχειρηματίας από την Νάπολη, αυτοκτόνησε πέφτοντας στο κενό από τον όγδοο όροφο της πολυκατοικίας στην οποία ζούσε, στην αστική συνοικία Βόμερο, της μεγαλούπολης της ιταλικού νότου.   Πριν από δυο ημέρες είχε και πάλι προσπαθήσει να θέσει τέρμα στην ζωή του, σκαρφαλώνοντας σε στηθαίο που βρίσκεται σε πανοραμικό σημείο της περιοχής Ποζίλιπο, πάνω σε λόφο, όπου παρενέβη άμεσα η αστυνομία και τον έσωσε.  

Το βράδυ της Τρίτης, όμως, ο Πελούντο, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, απομακρύνθηκε από τη γυναίκα του, άνοιξε το παράθυρο του σπιτιού τους, και έπεσε στο κενό. Η προσπάθεια παροχής πρώτων βοηθειών από τους γιατρούς του ασθενοφόρου αποδείχθηκε μάταιη.  

Σύμφωνα με τον Τύπο, ο άτυχος επιχειρηματίας είχε μεγάλες οφειλές στο Δημόσιο, αλλά η γυναίκα του, καθηγήτρια γυμνασίου, δηλώνει ότι δεν γνώριζε τίποτα σχετικά.  

Στην δεύτερη περίπτωση, ένας οικοδόμος, 52 ετών, από τη Σαρδηνία έθεσε τέλος στην ζωή του διότι είχε απολυθεί από τη δουλειά του και δε μπορούσε, πλέον, να εξασφαλίσει τα προς το ζην στη γυναίκα του και στα τρία παιδιά τους.  

Ο πρωταγωνιστής της πολλοστής αυτής πράξης απελπισίας, είχε ζητήσει και τη βοήθεια του δημάρχου του χωριού του, που βρίσκεται κοντά στην πόλη Οριστάνο. «Σας ζητώ συγγνώμη, αλλά νομίζω, ίσως, ότι δεν φταίω μόνον εγώ», έγραψε στο τελευταίο του γράμμα.  

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, φέτος, υπάρχει κίνδυνος να ξεπερασθεί το «μαύρο ρεκόρ» του 2010, όταν οι αυτοκτονίες επιχειρηματιών και ανέργων είχαν φτάσει τις 362.