Ο κεντρώος υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας και πέμπτος στον πρώτο γύρο Φρανσουά Μπαϊρού χαρακτήρισε «προσβλητικό» το γεγονός ότι ο απερχόμενος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί συνέκρινε τους ψηφοφόρους που ψήφισαν εκείνον με αυτούς που ψηφίσαν την Μαρίν Λε Πεν, επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Εθνικό Μέτωπο. «Οι δηλώσεις του Νικολά Σαρκοζί με τις οποίες προσπάθησε να συγκρίνει τους ψηφοφόρους που ψήφισαν εμένα με εκείνους που ψήφισαν την Μαρίν Λεπέν είναι προσβλητικές και παράλογες», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μπαϊρού, που έλαβε το 9,1% των ψήφων στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών της 22ας Απριλίου.

Ο Σαρκοζί δήλωσε νωρίτερα σήμερα σε συνέντευξή του ότι «οι ανησυχίες των ψηφοφόρων του Φρανσουά Μπαϊρού και εκείνων του Εθνικού Μετώπου είναι οι ίδιες, παρόλο που οι δρόμοι τους είναι διαφορετικοί».

«Το πολιτικό ρεύμα που αντιπροσωπεύω χαρακτηριζόταν πάντα από αξίες που είναι κατ' αρχήν ανθρωπιστικές», σημείωσε ο Μπαϊρού, ο οποίος διετέλεσε υπουργός της κυβέρνησης Σιράκ.

«Το να αντιμετωπίζει κανείς το θέμα της μετανάστευσης επικυρώνοντας τις θέσεις του Εθνικού Μετώπου και να ισχυρίζεται ότι οι κοινωνικές ανισορροπίες οφείλονται στους μετανάστες σημαίνει ότι αποκηρύσσει μισό αιώνα κοινωνικής πολιτικής στη Γαλλία», υπογράμμισε ο Μπαϊρού.

«Αυτή η φρενήρης κούρσα πίσω από τις θέσεις του Εθνικού Μετώπου είναι ταπεινωτική. Είναι σίγουρο ότι θα αποτύχει γιατί η Γαλλία είναι μια χώρα που έχει ιδρυθεί με βάση αξίες οι οποίες δεν θα μπορέσουν να αμαυρωθούν», κατέληξε.

Με την παρέμβασή του αυτή, ο τρίτος στις προηγούμενες εκλογές, Μπαϊρού, αποτρέπει ουσιαστικά τους ψηφοφόρους του να ψηφίσουν Σαρκοζί στον δεύτερο γύρο.